Accountantsverklaring NOW

Of u een accountantsverklaring mee moet sturen met uw aanvraag van de definitieve berekening NOW hangt af van de hoogte van uw voorschot en de definitieve tegemoetkoming. Ook is het van belang of u een aanvraag als onderdeel van een groep of concern heeft gedaan. De Jonge Accountants is u graag behulpzaam met een accountantsverklaring bij uw NOW afrekening.

Ook als u geen eigen accountant heeft

Uiteraard verzorgen we deze werkzaamheden voor onze eigen cliënten. Maar omdat niet elk bedrijf een accountant heeft doen we deze werkzaamheden ook voor bedrijven die geen accountant hebben. In het algemeen worden deze opdrachten bij ons ondergebracht door administratiekantoren. Als voorwaarde hierbij stellen we dan uiteraard wel dat u voldoet aan alle eisen om door een accountant als cliënt te worden geaccepteerd. In het algemeen zal dat het geval zijn als er geen reden is om te twijfelen aan uw integriteit. Daarnaast dient u uw zaken goed voor elkaar te hebben. Uw administratie moet in orde zijn en voor ons digitaal toegankelijk worden gemaakt. En wacht niet te lang, maar neem op tijd contact met ons. Bel ons op 0416 712 650 en vraag naar Geert de Jonge MSc. RA of Iris Damen AA RB. Of gebruik het contactformulier.

Kosten van de accountantsverklaring

De kosten van de accountantsverklaring zijn afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden die we moeten verrichten. Uw administratie moet netjes in orde zijn en helemaal up to date. Dat geldt ook voor uw jaarrekeningen. Die moeten tijdig zijn opgesteld, vastgesteld en gedeponeerd. Uiteraard gaan we er ook van uit dat we kunnen rekenen op uw volledige medewerking om onze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk te kunnen doen. Dat houdt ook in dat u zelf onze werkzaamheden voorbereidt en een zo goed mogelijk dossier aanlevert. Dat bespaart ons tijd en u geld.

Planning en doorlooptijd

Qua planning en doorlooptijd van de werkzaamheden moet u rekening houden met minimaal enkele weken. Het is dan ook zaak om tijdig een beroep op ons te doen een het niet te laten aankomen op het laatste moment.

Overzicht NOW regelingen

Het schema van 22 juli 2022 vindt u hier.

Welke verklaring heeft u nodig?

In onderstaand schema kunt u zien welke verklaring u nodig heeft voor de NOW 1 en de NOW 2

Accountantsverklaring NOW 1 en 2

 

 

Voor de NOW 3 en 4 ziet het schema er als volgt uit.

 

 

Accountantsprotocollen

Accountantsprotocol-now-2
Addendum-accountantsprotocol-now-2
Accountantsprotocol-now-3-en-4
Addendum-accountantsprotocol-now-3-en-4

Contact

Voor het maken van een afspraak of nadere informatie kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met Iris Damen AA RB of Geert de Jonge MSc. RA onder nummer 0416 712 650. Indien u dat wenst, kunt u uw belangstelling ook kenbaar maken d.m.v. het contactformulier.

De Jonge Accountants staat voor kwaliteit en is aangesloten bij

NovakZie ook:

NOW checker
NOW pagina UWV

Vaststelling NOW accountantsverklaring
Eerste aanvraagperiode NOW UWV
Waar is de NOW?
NBA Helpdesk NOW regelingen

Samenstellen van uw jaarrekening
Goede en betrouwbare cijfers geven de doorslag

Snel contact met ons.

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vergeet uw telefoonnummer niet.