Wat is de waarde van mijn onderneming?Bedrijfsoverdracht

Dat is een vraag die regelmatig aan ons wordt gesteld door ondernemers die er over denken om hun onderneming te verkopen of die in het kader van hun financiële planning inzicht willen hebben in de waarde van hun onderneming en de verwachte verdere ontwikkeling daarvan.

Als waarderingsdeskundige kunnen we eenvoudig en snel een waardebepaling van uw onderneming voor u uitvoeren en daarmee heeft u dan een goede uitgangspositie voor uw verdere besluitvorming. We tekenen hierbij aan dat een waardebepaling van uw onderneming iets anders is dan een waardebepaling van uw eigen vermogen in de onderneming. Het verschil zit erin dat bij de waardebepaling van uw onderneming geen rekening wordt gehouden met de waarde van niet bedrijfsgebonden activa en met de financieringsstructuur. Het kan dan bijvoorbeeld zo zijn dat we voor uw onderneming een waarde bepalen van 1 miljoen euro, maar dat we voor de waarde van uw aandelen niet verder komen dan 400.000 euro. In veel gevallen kan de vraag dan ook beter zijn wat de waarde is van de aandelen en niet wat de waarde is van de onderneming. Uiteindelijk gaat het om wat u over houdt bij een eventuele verkoop en dan gaat het dus om de waarde van de aandelen en niet om de waarde van de onderneming.

Wilt u meer weten over de waardebepaling van uw onderneming, neem dan contact op met Geert de Jonge MSc. RA op nummer 0416 712 650 of via het reactieformulier.

Zie ook

Bedrijfsoverdracht
Bedrijfswaardering
Waardebepaling van uw aandelen
De vergeten waarde bij het doorschuiven van de aanmerkelijk belang belastingclaim bij echtscheiding
Over de peildatum bij de waardering van aandelen
Nominale of contante waarde van de aanmerkelijk belang belastingclaim

Snel contact met ons.

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vergeet uw telefoonnummer niet.