Bezig met de groei van je bedrijf?
De accountant denkt met je mee!

De groei van je bedrijf. Een moment waar je misschien lang naar hebt uitgekeken, maar dat ook voor de nodige hoofdbrekens kan zorgen. Wat komt er allemaal bij de groei van je onderneming kijken? En waar moet je rekening mee houden? Wil je zeker weten dat alles goed verloopt, vraag dan een accountant om advies. 

Je bedrijf uitbreiden, is een felicitatie waard. Dat betekent dat je succesvol bent in wat je doet. Dit wil je natuurlijk graag zo houden. Een accountant kan je helpen met het neerzetten van een stevige structuur voor de toekomst en het nemen van de juiste stappen op het juiste moment. Samen met jou bekijkt een accountant hoe je de groei van je bedrijf wilt vormgeven, wat je hiermee wilt bereiken én of jouw ideeën haalbaar zijn.

Advies rondom bedrijfsgroei

Een accountant denkt graag met je mee. Bijvoorbeeld over de rechtsvorm van je bedrijf: voldoet die nog als je gaat uitbreiden, of kun je beter overstappen naar bijvoorbeeld een bv of holding? Ook kun je met een accountant sparren over het aandeelhouderschap. Ben je de enige aandeelhouder en blijft dit zo, of komen er meer? En wat betekent dit precies? Waar wil jij zelf per se zeggenschap over houden en welke afspraken moet je dan maken? Een accountant kan het je haarfijn uitleggen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Risico’s groei bedrijf in kaart

Groeien als bedrijf kent kansen, maar natuurlijk ook risico’s. Een accountant kan vertellen welke risico’s voor jou gelden. Moet je op zoek naar nieuwe medewerkers, dan vertelt een accountant of het in jouw geval slim is om flexwerkers te zoeken of meteen met contracten te gaan werken. Misschien moet je investeren en heb je aanvullende financiering nodig. Een accountant kan je helpen met een goede, realistische onderbouwing voor de bank, andere partijen die vreemd vermogen kunnen leveren of crowdfunding. Investeren in de groei van je bedrijf kost geld, maar kan ook wat opleveren. Zo kun je vaak gebruikmaken van de investeringsaftrek van de Belastingdienst. Ook hierbij is een accountant je graag van dienst. Je ziet: een accountant heeft meerwaarde voor je bedrijf, zeker als je groeit!

Zie ook

Personeel aannemen
Bedrijfsadvies
Belasting kleine onderneming en MKB
Second opinion over ondernemersrisio’s
Bedrijfsovername advies

Snel contact met ons.

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vergeet uw telefoonnummer niet.