Bedrijfsadvies nodig?
Een accountant helpt je verder!

Als MKB-er heb je veel aan je hoofd. Goed bedrijfsadvies is van harte welkom. Hiervoor kun je terecht bij een managementconsultant, maar ook een accountant kan je verder helpen. Sterker nog: een accountant kan je perfect ontzorgen, op meer vlakken dan je denkt! Van bedrijfsuitbreiding of -overdracht, belastingen en de jaarrekening tot en met risicobeheersing, je privéfinanciën en zaken rondom medewerkers en corona.

Ondernemen is vooruitdenken, strategische plannen maken en slim inhaken op de actualiteit, zowel zakelijk als privé. Alles 100% afhandelen is een utopie: je hebt eenvoudigweg niet voldoende tijd, aandacht, inzicht en kennis. Het inschakelen van een accountant is dan geen overbodige luxe. Integendeel: dankzij de kennis van een accountant kun je in veel gevallen juist besparen. En de tijd die jij hierdoor uitspaart, kun je benutten voor het verhogen van je omzet. Tel uit je winst.

Meer dan alleen de aangifte

Een accountant helpt je verder. Met de afhandeling van jouw aangifte, zodat je niet onnodig belasting betaalt. Maar ook met het verbeteren van jouw administratie én met bedrijfsadvies. Zeker rond de nasleep van corona is dit goud waard. Kun je ergens besparen? Zijn er regelingen of subsidies waar je voor in aanmerking komt? Een accountant weet het. Wil je een bedrijf starten, maar twijfel je over de beste vorm? Een accountant weegt de voors en tegens voor je af. Misschien denk je erover om je bedrijf te verkopen, of wil je juist een ander bedrijf overnemen. Ook dan is een accountant je ideale sparringpartner.

Bedrijfsadvies van een accountant

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Is het nu juist verstandig om tijdelijke krachten in te schakelen, of juist met vaste contracten te gaan werken? En is het slim om uit te breiden of te reorganiseren, of kun je daar maar beter even mee wachten? Zijn je hypotheek en pensioen goed geregeld en heb je een regeling getroffen voor het geval je arbeidsongeschikt wordt? Op al deze vlakken voorziet een accountant je van goed advies, zodat je verantwoorde beslissingen kunt nemen. Ook als het gaat om de efficiency van jouw bedrijf. Daar kom je verder mee.

Over de grens

Een accountant is van alle markten thuis. Denk je erover om in het buitenland te gaan ondernemen? Dan kan een accountant je haarfijn uitleggen waar je aan moet denken en wat de eventuele valkuilen zijn. Zo kom je goed beslagen ten ijs en weet je zeker dat je aan alle internationale handelsregels voldoet. Kortom, of je nu zzp’er bent of eigenaar van een familiebedrijf: een accountant biedt meerwaarde. Profiteer ervan!

Zie ook

Accountancy
Belastingen
Salarisadministratie
Financiële planning
Bedrijfswaardering
Kwaliteitszorg
Dispute services
Second opinion
Personeel aannemen
Belasting kleine onderneming en MKB
Bezig met de groei van je bedrijf?
Second opinion over ondernemersrisio’s
Bedrijfsovername advies

Snel contact met ons.

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vergeet uw telefoonnummer niet.