BELASTING KLEINE ONDERNEMING EN MKB: DE ACCOUNTANT MAAKT JE WEGWIJS

De gevreesde blauwe envelop: weinig ondernemers worden blij als ‘ie op de mat valt. Belasting betalen is nooit leuk. Maar als je weet wat je kunt verwachten, kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan. Want achteraf meer betalen dan je had voorzien, is bepaald geen feest. Een accountant kan je precies vertellen met welke belastingen voor een kleine onderneming of het MKB je rekening moet houden (en kan je meteen adviseren over voordeelregelingen waar je gebruik van kunt maken).

Inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, assurantiebelasting, overdrachtsbelasting, btw… het rijtje belastingen voor kleine ondernemingen en het MKB kan vrij uitgebreid zijn. Maar niet alle belastingen zijn op iedere onderneming van toepassing. Wil jij precies weten met welke belastingaanslagen je als starter, zzp’er of mkb’er rekening moet houden én van welke aftrekposten je gebruik kunt maken? Vraag het de accountant! Zo betaal je nooit teveel.

Belasting betalen of terugkrijgen

Als ondernemer ben je al blij als je je aandacht kunt besteden aan het tevreden houden van je klanten. Precies weten hoe het zit met alle belastingen is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Hoeft ook niet: een accountant helpt je graag. Met de verschillende aangiftes, maar ook met slim advies over belastingteruggave en zakelijke kosten die je mag aftrekken. Want hier liggen volop mogelijkheden die je anders misschien onbenut laat. Zonde, want iedere euro is meegenomen.  

Belastingvoordeel

Wist je bijvoorbeeld dat je als starter vaak recht hebt op startersaftrek en soms zelfstandigenaftrek– en dus de eerste jaren minder belasting hoeft te betalen? Heb je veel geïnvesteerd in je bedrijf? Dan kun je profiteren van de investeringsaftrek. En zo zijn er nog meer regelingen waar je wellicht je voordeel mee kunt doen, zoals de kleineondernemersregeling en de mkb-winstvrijstelling. De accountant kan je uitleggen voor welke voordelen je in aanmerking komt. Alles eruit halen wat erin zit? Op je accountant kun je rekenen. 

Zie ook

Ondernemen en horizontaal Toezicht

Belastingaangifte voor particulieren

Accountancy
Salarisadministratie
Financiële planning
Bedrijfswaardering
Kwaliteitszorg
Dispute services
Second opinion
Advies
Personeel aannemen
Bedrijfsadvies
Bezig met de groei van je bedrijf?
Second opinion over ondernemersrisio’s
Bedrijfsovername advies

Snel contact met ons.

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vergeet uw telefoonnummer niet.