Second opinion rondom ondernemersrisico’s:
spar met een accountant

Als je ondernemer in hart en nieren bent, zie je kansen die je met beide handen aangrijpt. Maar ben je ook bereid risico’s te nemen om je doel te bereiken? Zo ja: hoe ver ga je dan? En wat zijn de gevolgen als het niet loopt zoals verwacht? Een accountant denkt als sparringpartner graag met je mee over jouw plannen en ondernemersrisico’s.

Ondernemen zonder risico’s te lopen, bestaat niet. Maar je bepaalt zelf de grens. En als je goed weet wat de risico’s zijn, kun je daar rekening mee houden. Een sparringpartner die kritisch met je meekijkt en meedenkt, is dan geen overbodige luxe. Een accountant vervult die rol met plezier. Objectief, met oog voor jouw wensen, en zonder roze bril. Zo verschijnen jouw ondernemersrisico’s helder in beeld en kun je goed onderbouwde beslissingen nemen.

Mogelijke gevolgen

Als je een doel voor ogen hebt, ben je vaak zo gefocust dat je het risico loopt bepaalde zaken over het hoofd te zien. Met alle mogelijke gevolgen van dien. De kennis en ervaring van een accountant zijn van onschatbare waarde. Samen kunnen jullie verschillende scenario’s schetsen, waardoor je een duidelijk inzicht krijgt in de gevolgen van de stappen die je wilt zetten. Een realistische kijk op de zaak dus, wel zo geruststellend. Van het in kaart brengen van risico’s tot en met heldere algemene voorwaarden voor jouw bedrijf, een duidelijk plan voor het opbouwen van financiële reserves en een stappenplan voor het afscheid nemen van je business.

Ondernemersrisico’s in beeld

Of je nu wilt lenen of investeren, je business wilt uitbreiden naar het buitenland of in zee wilt gaan met een andere partij: een accountant staat je terzijde bij elk besluit dat je neemt. Door scherpe vragen te stellen en verder te kijken, de blik duidelijk gericht op de toekomst en jouw doelstelling. Zo voorkom je dat je onnodige ondernemersrisico’s neemt en kun je met vertrouwen je weg vervolgen. Op naar een succesvolle toekomst. 

Zie ook

Personeel aannemen
Bedrijfsadvies
Belasting kleine onderneming en MKB
Bezig met de groei van je bedrijf?
Bedrijfsovername advies

Snel contact met ons.

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vergeet uw telefoonnummer niet.